BULETIN DE ANALIZA PRIVIND
FUNCTIA PANCREATICA

Nume: DEMO FEMININSex: FemininVârsta: 39
Constitutie: Usor peste media de greutate(164cm,66kg)Ora și data testării: 2020-04-28 09:34

Rezultatele testarii actuale
Aspectul testatValori normaleValoarea actuală măsuratăRezultatul testului
Insulina2,845 - 4,0173,039Domeniu sanatos
Polipeptida pancreatica (PP)3,210 - 6,8546,676Domeniu sanatos
Glucagon2,412 - 2,9742,81Domeniu sanatos
Descrierea valorilor testate:
I. Insulina:      Domeniu sanatos: 2,845~4,017
 Aceasta este o proteina cu greutate moleculara mica. Rolul său în organism, este foarte larg, dar rolul principal este reducerea glucozei din sânge.
 Functii: 1. Pentru metabolismul glucozei, aceasta mobilizeaza ficatul, muschii si tesutul adipos ca sa preia si sa utilizeze glucoza, promoveaza sinteza de glicogen si glicogenul din muschi, inhiba gluconeogeneza si promoveaza glucoza pentru a fi convertita in acizi grasi pentru a fi depozitata in tesutul adipos; 2. Pentru metabolismul grasimilor, ea inhiba activitatea lipazei, astfel inhiba lipoliza; 3. Pentru metabolismul proteinelor, acesta promoveaza sinteza proteinelor si inhiba descompunerea proteinelor. Atunci când insulina este cantitiv redusa sau nu poate induce o stare de functionalitate normala apare diabetul.
II. Polipeptida pancreatica (PP):      Domeniu sanatos: 3,210~6,854
 1. >6,854, crescut.
(1) pacienti diabetici; pancreatita acuta; tumora pancreatica cu functie secretorie; (4) ciroza, boala renala cronica; (5) altele: cum ar fi hiperplazia celulelor pancreatice, infarct miocardic, insuficienta cardiaca severa, șoc non-cardiogen și ulcer duodenal.
 2. <3,210, redus.
(1) obezitate; (2) în pancreatita cronică polipeptida pancreatică este evidentă în proporții mai mici decât la persoanele sănătoase; (3) poate fi utilizată ca indicator a unei leziuni a nervului vag, și in acest moment, polipeptida pancreatică este redusă in mod evident; (4) poate fi utilizată în terapia cu hormoni de creștere.
III. Glucagon:      Domeniu sanatos: 2,412~2,974
 1. >2,974, crescut.
Poate apărea in diabetul zaharat insulino-independent și glucagonoma pancreatică.
 2. <2,412, redus.
Poate apărea congenital și in deficiența celulară.
Descrierea Parametrilor
Insulina:
Aceasta este o proteina cu greutate moleculara mica. Rolul său in organism este foarte larg, dar rolul principal este reducerea glucozei din sânge.
1. Pentru metabolismul glucozei, aceasta mobilizeaza ficatul, mușchii și țesutul adipos să preia și sa utilizeze glucoza, promovează sinteza de glicogen si glicogenul din muschi, inhiba gluconeogeneza si promovează glucoza pentru a fi convertita in acizi grasi pentru a fi depozitata in tesutul adipos
2. Pentru metabolismul grăsimilor, ea inhiba activitatea lipazei si astfel inhiba lipoliza;
3. Pentru metabolismul proteinelor, acesta promovează sinteza proteinelor si inhiba descompunerea proteinelor. Odată ce insulina este in lipsa sau nu poate funcționa normal se va instala diabetul.
Polipeptida pancreatică:
Este un polipeptida de natura hormonala care este sintetizata si eliberata de celulele PP.
Glucagon:
Este sintetizat și secretat de celule pancreatice 5 si duce la o concentratie mărită de glucoza din sânge. Acesta este secretat de celulele alfa ale insulelor Langerhans. Pancreasul secretă glucagon atunci când nivelul glicemiei scade prea mult. Glucagonul stimulează ficatul să transforme rezervele sale de glicogen în glucoză, care este imediat eliberată în sânge (glicogenoliza). Funcția glucagonului din sânge și funcția insulinei sunt funcții antagoniste.

Rezultatele testarii au scop de referinta si nu constituie o concluzie de diagnostic.