BULETIN DE ANALIZA PRIVIND PROSTATA

Nume: DEMO MasculinSex: MasculinVārsta: 74
Constitutie: Usor peste media de greutate(175cm,79kg)Ora si data testarii: 2013-10-07 15:41

Rezultatele testarii actuale
Aspectul testatValori normaleValoarea actuala masurataRezultatul testului
Hiperplazia de prostata1,023 - 3,2303.69Usor Anormal (+)
Calcificarea prostatei1,471 - 6,07911.327Usor Anormal (+)
Sindrom prostatic2,213 - 2,7175.793Moderat Anormal (++)
Standard de referinta:- Normal    + Usor Anormal    ++ Moderat Anormal    +++ Sever Anormal
Hiperplazia de prostata:1,023-3,230(-)3,230-4,258(+)
 4,258-6,549(++)>6,549(+++)
Calcificarea prostatei:1,471-6,079(-)6,079-14,479(+)
 14,479-19,399(++)>19,399(+++)
Sindrom prostatic:2,213-2,717(-)2,717-5,145(+)
 5,145-6,831(++)>6,831(+++)
Descrierea Parametrilor
Hiperplazia de prostata:
Hiperplazia prostatei este, de asemenea, cunoscuta sub numele de hipertrofie de prostata, fiind o boala cronica comuna la barbatii in vārsta si una dintre bolile comune ale chirurgiei urologice. Atunci cānd barbatul are aproximativ 45 de ani, prostata incepe sa aiba doua tendinte: la unii barbati prostata tinde sa se contracte, in timp ce la altii prostata tinde sa se hipertrofieze si anume volumul prostatei creste treptat, aparānd hiperplazia prostatei. Cursul hiperplaziei prostatei este lent, astfel incāt nu exista nici un simptom precoce. Prostata este situata la orificiul posterior al uretrei si fata posterioara a vezicii urinare, astfel incāt gradul de obstructie a evacuarii urinare este agravat odata cu agravarea hiperplaziei prostatice. Urina ramāne in vezica urinara, fiind un mediu propice pentru infectii ale tractului urinar si pietre la vezica urinara, astfel incāt bolile sunt agravate.Simptomele hipertrofiei de prostata se manifesta in principal ca disfunctie urinara.
Calcificarea prostatei:
Fibroza ce apare ca o cicatrice lasata de inflamatia prostatei, este un precursor al pietrei la prostata. Pietrele la prostata sunt adesea insotite de sindromul de prostatita cronica, si, de obicei, aceste leziuni pot fi vazute prin examinarea cu ultrasunete. Datorita specificitatii structurale ale prostatei, nu exista, in general, nici o metoda buna de tratament pentru calcifiere si pietre. Pietrele vor favoriza cresterea bacteriilor, astfel calcifierea prostatei (fibroza) este, de asemenea, un motiv pentru prostatita recurenta si nu poate fi ignorata. Chistul prostatic apare adesea la adulti iar pacientii cu diabet sunt mai susceptibili de a avea chist prostatic. Din punct de vedere clinic, chistul de prostata se manifesta ca o obstructie urinara sau obstructie intestinala. Obstructia urinara cauzeaza adesea retentie acuta de urina. Uneori, o secretie densa curge din uretra, dar aceasta apare adesea la o etapa ulterioara, tuseul rectal poate determina modificarea prostatei.Exista ocazional abces rupt in golurile din jurul uretrei, a rectului, a perineului sau a vezicii urinare ce determina determina inflamarea tesutului conjunctiv. Cu toate acestea, unii pacienti pot sa nu prezinte febra si majoritatea prezinta obstructie a tractului urinar inferior, si multi pacienti au, de asemenea, epididimita si orhita. Chisturile sunt vindecate prin drenaj chirurgical, cum ar fi drenaj epididimal sau drenaj transuretral cu rezectie de prostata. Calcifierea prostatei sau pietrele calcifiate trebuie sa fie tratate deoarece prostata dupa calcifiere va genera alte pietre calcifiate care provoaca o varietate de simptome. Simptomele la unii pacienti nu pot fi eliminate pe termen lung, astfel incāt acestea trebuie sa fie cuprinzator verificate pentru a vedea acele pietre cāt sunt de calcificate. In cazul in care calcificarea nu este tratata, boala de prostata nu poate fi complet vindecata.
Sindrom prostatic:
Sindromul prostatic este o boala comuna la barbatii adulti, reprezentānd aproximativ 25 - 30% din bolile clinicii de urologie, conform unor statistici generale. Ea poate fi asimptomatica, poate avea, de asemenea, simptome evidente, care devin persistente daca sunt netratate si pot provoca infectii persistente sau recurente ale tractului urinar si de reproducere. Acesta este impartit in urmatoarele categorii:
1. Prostatita non-specifica bacteriena: acesta poate fi, de asemenea, impartit in prostatita acuta si prostatita cronica. Prostatita acuta se refera la inflamatia acuta cauzata de o infectie bacteriana non-specifica a prostatei, si este in principal manifestata ca urgenta urinara, urinari frecvente, disurie, durere rectala si perineala, febra si aversiunea fata de frig etc, apartinānd categoriei de medicina traditionala chineza [stranguria pyretic]. Prostatita cronica se refera la inflamatia cronica cauzata de infectia bacteriana non-specifica a prostatei, si este in principal manifestata ca un disconfort la nivelul abdomenului inferior, perineu si testicule, scurgere albicioasa din meatul urinar etc, apartinānd categoriei medicinii traditionale chineze [fine muddy]. Prostatita cronica este des intālnita la barbatii tineri.
2. Prostatita idiopatica non-bacteriena: clinic, se manifesta cu simptome de dureri de prostata, urinare anormala, umplere excesiva cu fluid prostatic a meatului urinar etc. In lichidul prostatic celule albe din sānge pot fi crescute, dar la cultura bacteriana nu apare nici o dezvoltare a bacteriilor.
3. Prostatita non-specifica granulomatoasa: clinic, are simptome de urinare frecventa, disurie, senzatie de arsura uretrala, mici dureri de spate, dureri de perineu etc. Cu toate acestea, progresia bolii este rapida, si exista o crestere in sedimentul lichidului prostatic, retentie acuta urinara si alte simptome. Este o reactie la un corp strain sau o reactie alergica la substante slab solubile generate dupa proliferarea sistemului reticuloendotelial, de aceea este impartita in prostatita alergica si prostatita nonalergica.
4. Dureri de prostata si congestia prostatei: clinic, apar simptome de urinare frecventa de durata, de urgenta urinara, disurie, discomfort, dureri de prostata adevarate etc. Fluidul prostatic nu are puroi si nu prezinta nici o schimbare evidenta de natura infectioasa. Apartine unui tip de prostatita non-bacteriena.
5. Prostatita specifica: aceasta include prostatita cauzata de gonococi, fungi si paraziti (cum ar fi Trichomonas) etc.
Prostatite cauzate de alte cauze cum ar fi: prostatita cauzata de virusuri, infectie cu mycoplasma, infectii cu Chlamydia etc.

Rezultatele testarii au scop de referinta si nu constituie o concluzie de diagnostic.