BULETIN DE ANALIZA PRIVIND GLICEMIA

Nume: DEMO MasculinSex: MasculinVārsta: 74
Constitutie: Usor peste media de greutate(175cm,79kg)Ora si data testarii: 2013-10-07 15:41

Rezultatele testarii actuale
Aspectul testatValori normaleValoarea actuala masurataRezultatul testului
Coeficientul secretiei de insulina2,967 - 3,5282.995Domeniul sanatos
Coeficientul glicemiei in sānge2,163 - 7,3218.17glicemia in sānge crescuta
Coeficientul glicemiei in urina2,204 - 2,8192.807Domeniul sanatos
Descrierea valorilor testate:
1. Coeficientul secretiei de insulina: Domeniul sanatos: 2,967~3,528
 1. >3,528, crescut.
  Este usor sa se transforme caloriile in grasime pentru a fi stocate in organism, astfel apare obezitatea.
 2. <2,967, redus.
  Pot aparea tulburari metabolice cauzate de secretia inadecvata de insulina, inclusiv metabolismul zaharului, al proteinelor si grasimi, al apei si al electrolitilor etc. Tulburarile echilibrului acido-bazic apar adesea in secretia de insulina grav afectata de multe ori fara a avea nici un simptom clinic timpuriu. Īn perioada simptomatica bolnavul poate prezenta polifagie, poliurie, polidipsie, senzatie severa de foame, pierderea in greutate sau obezitate, oboseala, slabiciune etc. La pacientii cu afectare cronica aceste simptome sunt adesea insotite de boli cardiovasculare si cerebrovasculare, renale, oftalmologice si boli nervoase. Īn cazurile severe sau la pacientii cu stres poate aparea cetoacidoza, coma hiperosmolara, acidoza lactica care ameninta viata si sunt adesea complicate cu infectie purulenta, infectii ale tractului urinar, tuberculoza etc.
2. Coeficientul glicemiei in sānge: BG Domeniul sanatos: 2,163~7,321
 1. >7,321, glicemia in sānge crescuta.
 (1) Cresterea fiziologica este vazuta la 1-2 ore dupa masa si dupa injectarea de glucoza sau dupa eliberarea de adrenalina in timpul stresului emotional.
(2) Secretie inadecvata de insulina: intālnita īn tipurile I sau II de diabet.
(3) Secretie crescuta a hormonilor care cresc nivelul zaharului in sānge. Poate aparea in hiperactivitatea cortexului glandelor suprarenale si a adenohipofizei.
(4) Boala a SNC.
(5) Hiperactivitatea cortexului glandelor suprarenale.
(6) Hipertiroidism.
(7) Varsaturi, diaree, febra, deficit Yin si Yang in diabet etc., sunt in mare parte simptome care produc o crestere usoara a glucozei in sānge.
 2. <2,163, glicemia in sānge redusa.
 (1) Fiziologic: sport si foame.
(2) Secretia excesiva de insulina poate aparea īn: tulburari functionale ale secretiei de insulina, exces de insulina injectabila sau administrare de hipoglicemiante orale.
(3) Tiroxina inadecvata: hipotiroidism.
(4) Reducerea sursei glucozei in sānge: malnutritie pe termen lung si leziuni hepatice acute.
(5) Pierderea excesiva a glucozei in sānge, deficit genetic enzimatic, deficit de glicogen sintetizat, deficit renal Yang datorat diabetului zaharat etc.
3. Coeficientul glicemiei in urina: GLL Domeniul sanatos: 2,204~2,819
 1. >2,819, pozitiv.
 (1) Glucozuria fiziologica: dupa consumul unei cantitati mari de alimente cu carbohidrati dintr-o data, in ultima parte a sarcinii sau alaptarii la femei.
(2) Glucozuria renala: pragul de glucoza renala este mai mic decāt cel al unei persoane sanatoase sau functia de reabsorbtie tubulara renala a glucozei este redusa.
(3) Glucozuria patologica: diabet zaharat sau hipertiroidism.
(4) Inhalarea de aer cald in plamāni si consumul de fluide care provoaca diabet zaharat.
(5) Caldura la stomac si diabet de tip flacara.
(6) Deficit renal Yin datorat diabetului zaharat etc.
 2. <2,204, negativ.
 Corp sanatos, polidipsie usoara, polifagie si poliurie, simptom de pierdere in greutate status sub normal.
Descrierea Parametrilor
Coeficientul secretiei de insulina:
Insulina este un hormon proteic. Celulele B pancreatice secreta insulina in organism. Pe lānga duoden, in corp exista un organ cu forma lunguiata numit pancreas. Multe mase celulare sunt imprastiate de-a lungul pancreasului, iar aceste mase celulare se numesc insule pancreatice. Exista aproximativ 100 - 200 de milioane de insule pancreatice. Celulele pancreatice sunt impartite in urmatoarele categorii, in conformitate cu functia lor secretoare de hormoni: (1) Celule B, reprezentānd aproximativ 60% - 80% din insulele pancreatice, care pot secreta insulina, ce scade nivelul gicemiei in sānge. (2) Celule A, reprezentānd aproximativ 24% - 40% din insulele pancreatice, care secreta glucagon, care are rol opus insulinei si poate creste glicemia in sānge.
(3) Celule D, reprezentānd aproximativ 6% - 15% din numarul total de insule pancreatice, care secreta un hormon de inhibare al hormonului de crestere. Datorita unor infectii virale, boli autoimune, boli genetice si alte boli, fiziopatologia pacientilor cu diabet zaharat este cauzata in principal de lipsa relativa sau absoluta a activitatii insulinei si excesul relativ sau absolut al activitatii glucagonului, numita disfunctie hormonala bilaterala a celulor A si B. Diabetul insulino-dependent in care celulele secretoare de insulina sunt sever lezate sau absente, cu secretie de insulina endogena mai mica, are nevoie de terapie cu insulina exogena. Īn diabet non-insulino-dependent, tulburarea secretiei de insulina este mai usoara, concentratia de insulina bazala este normala sau este ridicata, secretia de insulina este in general mai mica decāt cea intālnita la persoanele cu greutate corespunzatoare dupa stimularea glucozei, numita lipsa relativa de insulina.
Functia secretorie a insulinei are o valoare de referinta importanta in diagnosticul diabetului zaharat, in clasificare, in prognosticul si in protectie pentru grupurile cu risc ridicat, daca acestea vor avea diabet in viitor. Atāt medicii cāt si cercetatorii acorda importanta aprecierii acesteia. Nivelul secretiei de insulina este afectat atāt de rezistenta la insulina, cāt si de functia celulelor B.
Coeficientul glicemiei in sānge:
Glicemia se refera la glucoza din sānge. Alte tipuri de zaharuri, cum ar fi zaharul, dizaharidele si polizaharidele pot fi numite ca glucoza numai dupa ce sunt transformate in glucoza pentru a intra in sānge. Concentratia de glucoza din sāngele din corpul uman sanatos este, de asemenea, intr-o stare stabila si echilibrata. Odata ce echilibrul este distrus apare glicemia crescuta si se va instala diabetul zaharat.
Coeficientul glicemiei in urina:
Glucozuria, in principal, se refera la glucoza din urina. Glucoza in urina, la un organism sanatos, este mica, nu poate fi masurata prin metoda generala, astfel ca glucozuria la un organism sanatos este negativa sau nu exista glucoza in urina. Īn corpul sanatos, doar atunci cānd glucoza din sānge este de peste 160 - 180mg/dl va fi eliminata prin urina. Prin urmare, nivelul de glucoza din sānge determina prezenta sau absenta de glucoza in urina.

Rezultatele testarii au scop de referinta si nu constituie o concluzie de diagnostic.